Tips voor het kiezen van uw perfecte vloer-wand en terrastegels!


Het kiezen van de juiste tegels voor vloeren, wanden en terrassen kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel verschillende materialen, kleuren, patronen en afwerkingen om uit te kiezen. Om ervoor te zorgen dat u de perfecte tegels vindt die passen bij uw stijl, behoeften en budget, geven wij u graag een aantal tips!

1. Bepaal de functie en locatie

Voordat u begint met het kiezen van tegels, is het belangrijk om de functie en de locatie van de tegels te bepalen. Gaat het om vloertegels voor een drukke hal of wandtegels voor een badkamer? Of zoekt u terrastegels die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden? Door de functie en locatie te overwegen, kunt u de juiste materialen en eigenschappen selecteren.

2. Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor tegels, zoals keramiek, porselein, natuursteen en cement. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende stijlen. Natuursteen heeft een natuurlijke uitstraling en kan elke ruimte een uniek karakter geven. Zorg ervoor dat u het materiaal kiest dat het beste past bij uw behoeften en smaak.

3. Denk aan duurzaamheid en onderhoud

Als u tegels kiest voor een drukke ruimte, zoals een keuken of een hal, is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van de tegels. Kies voor tegels die bestand zijn tegen slijtage, krassen en vlekken. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen hoeveel tijd en moeite u wilt besteden aan het onderhouden van de tegels.
Sommige materialen vereisen meer onderhoud dan andere.
Een extra belangrijk punt bij het onderhouden van uw vloertegels is ook het gebruik van de juiste producten dat bestemd zijn voor de grondstof waaruit uw vloertegel is opgebouwd.

4. Kies de juiste grootte en vorm

Naast het materiaal, is ook de grootte en vorm van de tegels belangrijk. Grote tegels kunnen een ruimte groter laten lijken, terwijl kleine tegels juist geschikt zijn voor gedetailleerde patronen. Overweeg ook de vorm van de tegels, zoals rechthoekig, vierkant of mozaïek. Kies de maat en vorm die past bij uw ruimte en gewenste esthetiek.

5. Overweeg de stijl en kleur

Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen. Het is belangrijk om te bedenken welke stijl het beste past bij uw interieur of exterieur. Klassieke witte tegels zijn tijdloos en passen bijna overal bij, terwijl patronen en kleuren meer karakter kunnen geven aan een ruimte. Denk ook aan de vloer- en wandkleur en zorg ervoor dat de tegelkleur hier goed bij aansluit.

6. Ga voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij het kiezen van tegels is het belangrijk om te gaan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Kies voor tegels van gerenommeerde merken en leveranciers, zoals Seegers Groep. Dit garandeert niet alleen hoogwaardige materialen, maar ook goede klantenservice en garanties. Doe wat onderzoek naar de reputatie van het merk voordat u een beslissing neemt.

Met deze tips in gedachten kunt u de perfecte tegels kiezen voor uw vloeren, wanden en terrassen. Neem eens een kijkje in de showrooms en showtuin van Seegers Groep, waar u een breed scala aan hoogwaardige tegels en verschillende stijlen kunt vinden. Neem contact op met Seegers Groep voor meer informatie over hun diensten en tarieven.

Tegels kiezen kan soms overweldigend zijn, maar met de juiste tips en een beetje onderzoek, kunt u de perfecte tegels vinden die passen bij uw stijl en behoeften.

Seegers Tegeldesign ha

BEZOEK ONZE TOONZALEN

Tegeldesign

Tegeldesign

PROFESSIONEEL ADVIES VOOR UW Vloer- en wandtegels Iedereen weet dat vloertegels een sterk effect hebben op de sfeer die in een ruimte heerst. Zo kan een kamer door bepaalde vloertegels kleiner, of net groter lijken. Tegels bepalen voor een groot gedeelte hoe we een ruimte beleven: trendy en hip, of net tijdloos en klassiek. Precies

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts 

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

SEEGERS GROEP

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Aarzel dus niet om ons te contacteren zodat we u verder kunnen informeren. Of plan een bezichtiging met je in.